1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Over ons
  3. Arrow sepperator Over Gerrienke

Over Gerrienke

Gerrienke Oppenhuizen


"Ik beweeg, dus ik ben" - het zou een motto van mij kunnen zijn!
Ik hou van beweging, bezig zijn met mijn lijf en voelen hoe dat is. En vind het ook erg interessant hoe andere mensen zich bewegen, wat hen beweegt, waardoor ze bewogen worden?
Daarom heb ik de opleiding tot PMT aan de Calo van Windesheim in Zwolle gedaan, want alleen maar praten is het niet voor mij.
En alleen maar fysiek met het lijf bezig zijn vond ik ook wat eentonig..
Binnen de PMT komt dit allebei goed tot zijn recht!
Want, in je manier van bewegen, in je beweeglijkheid, kan je je ook uitdrukken hoe je je voelt. 
Vooral vanuit de interesse voor het voelende aspect van je lichaam, ben ik ook Haptotherapeut geworden en daarvoor heb ik gestudeerd aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.
Ik heb verschillende werkervaringen en mijn hart ligt vooral bij het begeleiden van (jong-)volwassenen. 
Naast behandeling van vraagstukken over het weer in contact komen met je voelen en emoties, grenzen en wensen, ben ik mij aan het specialiseren in behandeling van klachten naar aanleiding van enerverende, traumatische ervaringen.
Ook heb ik veel interesse voor zwangerschap en geboorte. Het weer lijfelijk op verhaal komen na zo'n fysieke en emotionele gebeurtenis, waarbij mogelijk ook complicaties zijn geweest.
Maar ook als er verdriet is en vragen zijn wanneer het zwanger worden, zwangerschap of geboorte niet loopt zoals je verwacht.

Ik heb de afgelopen jaren mijn kennis vergroot door verschillende bijscholingen te volgen en heb ik meerdere congressen bezocht. Ook volg ik intervisie met collega therapeuten.
Ik ben lid van de beroepsvereniging voor psychomotorische therapeuten, de NVPMT, welke een onderdeel is van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen.
Als psychomotorische therapeut sta ik bij de SRVB geregistreerd.
In 2017 heb ik de opleiding tot haptotherapeut volledig heb afgerond. Daardoor ben ik nu ook geregistreerd lid van de beroepsverenging van de haptotherapeuten, te weten de VVH.
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.