1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Nieuws
  3. Arrow sepperator CORONA PROTOCOL

CORONA PROTOCOL

04 05 2020 CoronaVirus!!

Nu het Coronavirus rondslaat in ons land hebben wij daar natuurlijk ook mee te maken. Maar we kunnen wel werken en ons beroep uitoefenen
zoals we dat altijd deden.
We zullen ons houden aan de richtlijnen die de overheid en onze beroepsverenigingen voorschrijven.
Dat betekent voor ons dat we mee willen werken aan het indammen van het virus en dat we dat ook van onze cliënten verwachten.

Coronaprotocol  Haptotherapie en PMT

In de laatste persconferentie is gezegd dat een contactberoep, waarbij het gaat om aanraking, ook weer uitgeoefend mag worden.
Dat betekent dat we ons werk wel uit kunnen oefenen binnen de richtlijnen die we in onderstaand protocol uitwerken.  Dit protocol is ondersteund door onze beroepsvereniging de VVH en gebaseerd op de RIVM richtlijnen.
We zullen met de cliënt individueel de afspraak maken en vooraf checken of er geen gezondheidsproblemen zijn.
1. Communicatie:
We zullen vooraf via mail of telefoon met de cliënt de afspraak maken en de cliënt op de hoogte brengen van het protocol. Ook zal het protocol op de website zichtbaar zijn onder het tabblad ‘Nieuws’.
Bij annulering van de afspraak i.v.m. klachten, zal de behandeling niet in rekening worden gebracht.

2.Planning:
We proberen ruimte tussen de afspraken te maken zodat er tijd is om te ventileren en te reinigen. En er minder mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zijn.
We zullen dit ook afstemmen met de andere collega’s.
Als cliënten of wij therapeuten klachten hebben van koorts, verkoudheid, hoesten, griepverschijnselen kan de afspraak tot kort voor de tijd afgezegd worden. Dus we vragen nadrukkelijk om af te bellen als u klachten heeft die linken aan Corona.

3.Wachtkamer:
In de wachtkamer staan minder stoelen dan normaal gesproken, met afstanden van 1,5 mtr. Probeert u zoveel mogelijk op de afgesproken tijd te komen en daardoor niet lang in de wachtkamer te verblijven. Bij de trap hangt een reinigingsmiddel en u wordt verzocht deze bij binnenkomst en vertrek te gebruiken of uw handen te wassen in het toilet, wanneer daar niemand aanwezig is.

4.Behandelruimte:
De ruimte zal regelmatig geventileerd worden. Wij zullen de deur voor u openmaken, zodat u niet onnodig de klink hoeft aan te raken. En ook na de behandeling de deur voor u openen. Uiteraard zal de behandelaar ook de handen wassen voor en na de behandeling.

5.Behandeling:
De behandeling zal op dit moment bestaan uit het gesprek en ervarings- of bewegingsoefeningen en werken op de bank, waarbij we de afstand van 1,5 mtr. in acht zullen nemen. Op de bank is dat niet haalbaar en zullen we persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken, zoals een mondkapje.
We zullen de materialen regelmatig reinigen.
Mocht u uitgenodigd worden op de bank voor een oefening, kunt u uw eigen handdoek meenemen of wij gebruiken bij elke cliënt een schone.

6.Persoonlijke Beschermingsmiddelen.
We werken veel met de afstand van 1,5mtr. en zullen er daarom niet altijd beschermingsmiddelen nodig zijn. Er zijn altijd een paar mondkapjes aanwezig in de praktijk die we kunnen gebruiken als dat wenselijk of noodzakelijk is, of wanneer er wel op de bank gewerkt wordt.

Met dit protocol hopen we op een goede en verantwoorde wijze weer ons beroep uit te kunnen oefenen!
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.