1. U bent hier
  2. Arrow sepperator Aanbod
  3. Arrow sepperator PMT

PMT

Dit is een ervaringsgerichte behandelmethode die wordt toegepast bij mensen met psychosociale en/of psychische problemen. Deze problemen kunnen samengaan met lichamelijke klachten. In psychomotorische therapie wordt gebruikt gemaakt van activiteiten, opdrachten en oefeningen gericht op het bewegingsgedrag en de lichaamservaring. De werkvormen die de psychomotorisch therapeut hanteert kunnen voortkomen uit de sport, spel en dans. Dit soort activiteiten maakt het mogelijk de aandacht te richten op hoe mensen kiezen, ordenen en problemen hanteren.

Andere oefenvormen zijn meer gericht op wat er tussen mensen gebeurt (waarneembaar gedrag). Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van lichaamsgerichte oefeningen van verschillende methoden, die de aandacht richten op wat er in mensen gebeurt (gedachten en gevoelens). Er wordt gezocht naar de betekenis van het gedrag en de ervaring in relatie met de problemen en klachten van de cliënt. Vandaar uit wordt er gewerkt aan het leren omgaan met het probleem of de klachten verminderen of op heffen.

Meer informatie over PMT kunt u ook vinden op:
Voor een een beter zicht op het effect van de behandeling willen we u vragen het klanttevredenheidsonderzoek in te vullen, waarvoor onze dank.
Bel mij terug

Wenst u meer informatie? Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen z.s.m. contact met u op.