Over Gerrienke

Gefascineerd door beweging en bewogen te worden, ben ik in 2000 gaan studeren aan de CALO op de Hogeschool Windesheim, waar ik in 4 jaar de opleiding tot psychomotorische therapeut en bewegingsagoog heb afgerond.

De afgelopen jaren heb ik verschillende werkervaringen opgedaan als psychomotorische therapeut binnen de (forensische) psychiatrie en ook ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg.
Al langere tijd ben ik enthousiast over haptonomie, en omdat ik meer verdieping wilde in mijn manier van werken en met name gericht op contact, ben ik in 2009 begonnen aan de opleiding tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

In mijn huidige werk binnen de praktijk voor Psychomotorische Therapie en Haptotherapie gebruik ik mijn kennis van beide opleidingen en pas ik wisselend de mogelijkheden en interventies toe van zowel de psychomotorische therapie als de haptotherapie.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren mijn kennis vergroot door verschillende bijscholingen te volgen en heb ik meerdere congressen bezocht. Ook volg ik intervisie met collega therapeuten.

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor psychomotorische therapeuten, de NVPMT, welke een onderdeel is van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen.
Als psychomotorische therapeut sta ik bij de SRVB geregistreerd.

Wanneer ik de opleiding tot haptotherapeut volledig heb afgerond, zal ik mij laten registreren bij de beroepsverenging van de haptotherapeuten, te weten de VVH.